Είσοδος χρήστη

Σύνδεση

Σύνδεση χρήστη

e-mail *
Κωδικός *
 
Να με θυμάσαι

 

banner

 

Ο καινοτόμος συνδυασμός της πρώτης ύλης και της επεξεργασίας υψηλής τεχνολογίας προσφέρει στη θεραπευτική ένδυση Dermasilk μοναδικά χαρακτηριστικά:


  Είναι μαλακή και δεν ερεθίζει το δέρμα. Το μακρύ, εξαιρετικά λείο και απαλό νήμα αποτρέπει την τριβή και τον ερεθισμό εκτελώντας παράλληλα ένα ευεργετικό μικρο-μασάζ στο δέρμα.


 Είναι δροσερή και αφήνει το δέρμα να αναπνέει πραγματικά. Το νήμα που χρησιμοποιείται και η ειδική διαδικασία ύφανσής του προσφέρει ελεύθερο αερισμό ώστε το δέρμα να διατηρείται δροσερό και στεγνό ελέγχοντας την εφίδρωση.


 Ευνοεί τη σωστή ισορροπία υδρολιπιδίων προσφέροντας μαλακτική και κατευναστική δράση. Χάρη στην εξαιρετική υγροσκοπική της δράση, η θεραπευτική ένδυση Dermasilk απορροφά μέχρι το 30% του βάρους της σε υγρασία χωρίς να αφήνει την αίσθηση του υγρού. Αποβάλει γρήγορα την υπερβολική υγρασία ακόμη και σε έντονη εφίδρωση και αφήνει το δέρμα στεγνό και ενυδατωμένο χάρη στο φυσικό απόθεμα υγρασίας που διατηρείται στις ίνες.


 Μειώνει την έντονη εφίδρωση που ξηραίνει το δέρμα. Το μετάξι είναι ίνα ζωικής προέλευσης και μπορεί να διατηρήσει τη θερμοκρασία του σώματος ακόμη και σε συνθήκες υπερβολικής υγρασίας. Τα συνθετικά και φυτικής προέλευσης υφάσματα δεν έχουν ικανότητα θερμορύθμισης διότι ο ιδρώτας που παράγεται δεν ψύχεται γεγονός που προκαλεί μεγαλύτερη εφίδρωση. Τα προϊόντα τεχνολογίας Dermasilk διακόπτουν το φαύλο κύκλο εφίδρωσης – αύξησης θερμοκρασίας – εφίδρωσης και αποτρέπουν την ξηρότητα του δέρματος.


 Είναι απολύτως φυσική και αγνή. Τα ρούχα Dermasilk είναι κατασκευασμένα από 100% καθαρή ινοΐνη μεταξιού χωρίς ίχνος σερικίνης, ουσία που περιέχεται στο μετάξι και προκαλεί αλλεργίες. Στην επεξεργασία τους δεν χρησιμοποιείται χλώριο, χρωστικές ή άλλες ερεθιστικές για το δέρμα ουσίες.

 

 Προλαμβάνει και καταστέλλει τις βακτηριακές και μυκητιασικές μολύνσεις του δέρματος χωρίς να μεταβάλλει τη φυσιολογική χλωρίδα χάρη στη συνεχή αντιμικροβιακή δράση, τεχνολογία κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Χάρη στα χαρακτηριστικά της, η DermaSilk μειώνει σε σύντομο χρονικό διάστημα από την εφαρμογή της τη φαγούρα και τη φλεγμονή, έτσι ώστε να αποτελεί ουσιαστική βοήθεια για την αντιμετώπιση πολλών νοσημάτων και παθήσεων του δέρματος.

Μερικά είδη στη σειρά των ειδών καλτσοποιίας (π.χ. κάλτσες/καλσόν) είναι διαθέσιμα σε χρώματα εκτός από το φυσικό λευκό (μαύρο/γκρι/μπεζ). Η βαφή τους γίνεται στο νήμα, διασφαλίζοντας μηδενικές απώλειες χρώματος κατά τη διάρκεια του πλυσίματος τους, καθώς και την αποφυγή οποιουδήποτε είδους ερεθισμού του δέρματος από πιθανή διαφυγή των χρωμάτων.

Η επιλογή του εσωρούχου είναι σημαντική για τα άτομα με υποτροπιάζουσες δερματίτιδες και μυκητιάσεις και για τα άτομα με ευαίσθητο δέρμα.

Στις περιπτώσεις αυτές, η άμεση επαφή του δέρματος με μαλλί ή συνθετικές ίνες μπορεί να είναι  επιβλαβής. Τα υφάσματα αυτά έχουν μικρή ικανότητα αερισμού και διατήρησης της υγρασίας γεγονός που προάγει την ανάπτυξη μικροβίων και μυκήτων ("πόδι αθλητή", παράτριμμα, πιτυρίαση κ.λπ.).

Το Αντιμικροβιακό

Τα θεραπευτικά ρούχα της DermaSilk® είναι επεξεργασμένα με ένα μόνιμο αντιμικροβιακό που ενισχύει τα πλεκτά είδη καθαρού μεταξιού, ασκώντας έναν αποτελεσματικό έλεγχο των φλεγμονών, καθώς και των βακτηριακών αλλά και μυκητιακών μολύνσεων του δέρματος και του βλεννογόνου, χωρίς να μεταβάλλουν τη φυσική διαμένουσα χλωρίδα τους (τεχνολογία προστατευμένη και κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας).

Τα συμβατικά αντιμικροβιακά (Triclosan, ιόντα αργύρου, κ.λπ.) απελευθερώνουν χημικές ουσίες που απορροφώνται από το δέρμα. Αντ' αυτού, η ενεργός αρχή με την οποία η DermaSilk είναι επεξεργασμένη είναι η μοναδική που ενεργεί από τη απευθείας επαφή, χωρίς να απελευθερώνει κανενός είδους τοξικές ουσίες, σεβόμενη πλήρως την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον. Αυτό το αντιμικροβιακό ενεργεί με έναν φυσικό-μηχανικό μηχανισμό. Η ενεργός αρχή, που βρίσκεται μόνιμα στην ίνα μεταξιού, έλκει τους αρνητικά φορτισμένους μικροοργανισμούς χάρη στη θετική της φόρτιση, καταστρέφοντας έτσι τη μεμβράνη των κυττάρων τους.

Παλαιότερα, η πρόταση ήταν η χρήση βαμβακερών εσωρούχων. Πρόσφατες μελέτες, όμως, έχουν δείξει ότι οι ίνες του βαμβακιού, που είναι κοντύτερες, μπορούν να ερεθίσουν το δέρμα ιδίως όταν είναι υγρές. Το βαμβάκι έχει μικρότερη ικανότητα πρόσληψης υγρασίας και κατά τη διόγκωσή του προκαλεί τριβή και ερεθισμό του δέρματος. Τα ρούχα Dermasilk είναι η αποκλειστική λύση για τα ευαίσθητα δέρματα και σε όλες τις παθολογικές καταστάσεις.

 

Παρακάτω παρουσιάζονται οι διαφορές μεταξύ του πλεκτού μεταξιού της DermaSilk και ενός βαμβακερού πουκάμισου άριστης ποιότητας. Οι φωτογραφίες είναι σε μεγέθυνση 75 φορές.

    

Δείγμα της Dermasilk 

Δείγμα βαμβακιού 

 

Η ίνα του μεταξιού που χρησιμοποιείται στα θεραπευτικά ρούχα Dermasilk έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με την ανθρώπινη τρίχα. Έχει μήκος μέχρι 900 μέτρα, είναι τελείως λεία αποτρέποντας έτσι την τριβή και τον ερεθισμό. Η ένδυση Dermasilk είναι ουδέτερη και μη ερεθιστική και χρησιμοποιείται όπως το νήμα χειρουργικού ράμματος σε άμεση επαφή με τραυματισμένο δέρμα.

                                                                             
Τα νήματα βαμβακιού αποτελούνται από εκατομμύρια κοντών ινών που είναι όλα μαζί υφασμένα. Κάθε ίνα απορροφά υγρασία, διαστέλλοντας και συστέλλοντας με μια χαρακτηριστική σπειροειδή κίνηση (όπως ένα τιρμπουσόν). Αυτή η συνεχής κίνηση μπορεί να ερεθίσει και να γρατσουνίσει το δέρμα που είναι ήδη ευαίσθητο, συμβάλλοντας στην αρχή ενός φαύλου κύκλου «εφίδρωσης - ξυσίματος - εφίδρωσης».

Τα πλεκτά ρούχα μεταξιού της DermaSilk είναι υψηλής-αναπνοής και απορροφούν τουλάχιστον το 30% του βάρους τους σε υγρασία ενώ παραμένουν στεγνά.

Ρυθμίζουν τη θερμοκρασία του σώματος: Είναι σε θέση να φθάσουν στη θερμοκρασία του σώματος γρήγορα και να την κρατήσουν σταθερή. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι πολύ σημαντικό αφού συμβάλλει στη μείωση της υπερβολικής εφίδρωσης που είναι χαρακτηριστικό πολλών παθήσεων του δέρματος, προστατεύοντας έτσι από την απώλεια υγρών, κάτι που θα επιδείνωνε την ξηρότητα του δέρματος.

Από την άλλη το βαμβάκι, είναι μια φυτική ίνα και δεν έχει καμία ικανότητα ρύθμισης της θερμοκρασίας του σώματος. Μπορεί να απορροφήσει μόνο μέχρι το 10% του βάρους του σε υγρασία και, όταν ο ιδρώτας αρχίζει να ψύχεται, μειώνεται και η θερμοκρασίας του δέρματος. Έτσι το σώμα αναγκάζεται να αντιδράσει αυξάνοντας τη θερμοκρασία του προκαλώντας περαιτέρω εφίδρωση και νέα απώλεια υγρών.